theme logo
  

Bekijk de panotour in VR. Tap/klik op het slotje om te starten.

Architectuur

De locatie van Finest of Ockenburgh is een bijzondere plek tegen de kust van Kijkduin. De bijzondere ligging achter de begroeide duinen en de beschutte bosrand geven de plek een unieke intimiteit, waarbij het omliggende groen de toon zet. De plek heeft de potentie om hier een “eigen wereld” te creëren: één waarbij kleinschalige bebouwing op een ontspannen wijze opgaat in het landschap. En dat is precies wat Mix Architectuur met dit plan heeft willen bereiken. Via een slingerende landweg klim je over de duinen en bereik je deze verborgen, groene wereld.

Alle woningen zijn op de zon georiënteerd en zijn voorzien van royale terrassen. De woningen zelf zijn voorzien van veel glas. Dit om u maximaal te doen laten genieten van het daglicht en het prachtige uitzicht. Ook op het eigen perceel zet deze natuurlijke ervaring zich dus voort.
De bestaande duinen omarmen het terrein en dat doet wat met de bebouwing. Zowel de appartementenvilla’s als de duinvilla’s staan tegen de duinhelling aan en maken gebruik van het natuurlijke hoogteverschil. En precies dàt maakt de bebouwing uniek en aantrekkelijk. Het betreden van de woning en de parkeergelegenheid bevinden zich op straatniveau. Het wonen zelf doe je boven de straat. Daar openen de gebouwen zich naar de zon en het duinlandschap.

In het duinpark tussen het opgaande groen verbinden slingerende, gebogen woonstraatjes de duinparkwoningen. Zo ontstaan mooie doorzichten richting de duinen en de bosrand. De woningen zijn geclusterd in kleinschalige volumes welke op een ontspannen wijze naast elkaar in het groen liggen. De architectuur van de woningen is no-nonsense: krachtige moderne architectuur geven de woningen een bijna sculpturale uitstraling. Dat vormt een stevig geheel in het landschap. De licht verhoogde tuinen van de woningen worden consequent groen omzoomd. Zo wordt de landschappelijke setting nog meer versterkt. Ook hier gaat de bebouwing bijna naadloos over in het landschap.

Plek met karakter

Een van de mooiste locaties in Kijkduin komt ter beschikking voor een bijzondere woonontwikkeling. Verscholen in het groen met de duinen als rugdekking ontstaat een plek met karakter. De duinen zijn begroeid en kennen forse niveauverschillen; ze bieden het wonen bescherming aan de noord-westzijde van het plangebied. De natuurlijke vegetaties domineren het beeld waardoor het gevoel van wonen in de natuur vanzelfsprekend wordt. Het openbaar gebied is hierop afgestemd. Licht slingerende wegen bestraat met zandkleurige gebakken klinkers leveren een rustig beeld. Natuurlijke erfafscheidingen tussen privé tuinen en het openbaar gebied bieden optimale privacy en gaan een dialoog aan met de hoogteverschillen in het terrein. Zo verbindt het landschap de bijzondere plek in Kijkduin met de toekomstige woonfunctie; een groene enclave op loopafstand van het strand.